• Start >

  • Particulier

  • De Laat Solar Systems

De Laat Solar Systems

Ons bedrijf is opgericht in 2012. Daarvoor was ik 23 jaar directeur / mede-eigenaar van Isolatiebedrijf W. v.d. Hanenberg Beheer BV. De keuze voor het leveren en installeren van complete zonnestroom installaties heeft positief uitgepakt. Samen met mijn vrouw heb ik onze droom waargemaakt: ons bedrijf staat op de kaart en we zijn druk bezig met het uitbouwen van De Laat Solar Systems, een duurzame organisatie met aandacht voor de klant.

Zonne-energie is toonaangevend

Die uitdaging vonden wij in het fenomeen 'zonne-energie'. Een relatie heeft mij in contact gebracht met een Nederlandse ondernemer die nu zo'n 10 jaar in Azië woont en werkt. Hij heeft een bedrijf dat gespecialiseerd is in kwaliteitscontroles bij toonaangevende bedrijven in de zonne-energie secor. Veelvuldig contact met hem was de basis. Daarna is het snel gegaan en hebben we in 2012 De Laat Solar Systems opgericht.

Fossiele bronnen raken uitgeput

De sector 'zonne-energie' staat wereldwijd enorm in de belangstelling met name vanwege het feit dat de fossiele bronnen vroeg of laat uitgeput raken. De zon heeft daar geen last van.

In Europa staat Nederland vrijwel onderaan het lijstje van landen met het minst geplaatst PV vermogen. De voornaamste reden hiervoor is dat in ons land in het verleden vrijwel geen subsidie werd toegekend, in tegenstelling tot de ons omringende landen. Inmiddels kunnen we constateren dat we in Nederland bezig zijn met een enorme inhaalslag. Ook de politiek beseft dat we zullen móeten vergroenen; er staat een handtekening op het Klimaatakkoord van Parijs en er is een nationaal klimaatdoel om tenminste 49% CO2 te reduceren, omstreeks 2030.   

Mede door mijn 'isolatie-achtergrond' hadden zonnepanelen al jaren geleden mijn interesse. Inmiddels is er een aantrekkelijke mix ontstaan tussen de kwaliteit - zowel in vermogen als in levensduur - en de prijs van een zonnepaneel.

Wij zien dat het groene aspect ook bij de particuliere afnemer een steeds belangrijker plaats inneemt, samen met een gevoel minder afhankelijk te zijn van de energieleveranciers.