• Start >

  • Particulier

  • Voordelen Zonne-energie

U geniet direct van het voordeel van zonnepanelen

Zonnepanelen op uw woning garanderen u lagere maandlasten. Direct na de installatie kunt u het maandelijks voorschotbedrag bij uw energieleverancier verlagen. En wat dacht u van de waarde van uw huis? Die stijgt evenredig! De tijd waarin u uw investering in zijn geheel terugverdient, rekenen wij graag voor u uit.

U geniet van minimaal 25 jaar rendement op zonnepanelen 

Zonnepanelen bestaan al sinds de jaren 60. Jaren van ervaring en ontwikkeling hebben geleid tot een ijzersterk product; een goed zonnepaneel gaat 25 tot 30 jaar mee. De Laat Solar Systems levert uitsluitend zonnepanelen die 25 jaar vermogensgarantie bieden. Tot voor kort hielden deze garanties in; maximaal 10% teruggang van de panelen in de eerste 10 jaar en maximaal 20% teruggang in 25 jaar. Het Fraunhofer instituut heeft becijferd en gepubliceerd dat de teruggang van de zonnepanelen aanzienlijk minder is, gemiddeld slechts zo’n 0,4 tot 0,5% per jaar. Fabrikanten van onze panelen hebben hun garanties naar boven bijgesteld, naar tenminste 85% opbrengst na 25 jr.

 tamplate 

Zonnepanelen worden steeds voordeliger

De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren sterk afgenomen. Waar zonnepanelen vroeger nog praktisch onbetaalbaar waren, is het prijsniveau inmiddels dusdanig dat het plaatsen van zonnepanelen voor veel mensen financieel haalbaar is. Overweegt u ook om zonnepanelen te kopen? Wij willen u graag meer vertellen over de huidige prijzen en de opbrengst van de zonnepanelen.

Hogere woningwaarde

Nog een aardig voordeel: zonnepanelen laten uw woning stijgen in waarde. Zonnepanelen dragen bij aan een duurzame woning en duurzame woningen zijn aantrekkelijker voor kopers. De nieuwe bewoners kunnen direct profiteren van lagere woonlasten. Ook wanneer u over enkele jaren een verhuizing in de planning heeft staan, bieden zonnepanelen voordelen. Door het plaatsen van zonnepanelen op uw woning verlaagt u de EnergieIndex en daarmee verbetert u dus ook uw energielabel.

Wat is nu de opbrengst van uw zonnepanelen? 

De energie die zonnepanelen opwekken wordt direct door u verbruikt en zorgt er voor dat uw energieverbruik uit het elektriciteitsnet daalt. Op de momenten dat u een overschot heeft aan energie draait de meter terug of de door u opgewekte energie wordt apart geregistreerd. Alle energiemaatschappijen zijn verplicht de door u opgewekte energie te verrekenen; dit is wettelijk vastgelegd in de zogenaamde salderingswet. Inmiddels is duidelijk dat het "salderen" blijft tot 2031 en dat deze regeling vanaf 2023 in kleine stapjes (van 9%) zal worden afgebouwd.  

Uw eigen stroom opwekken met zonnepanelen is ook leuk! 

Behalve het feit dat zonnepanelen geld opleveren, is het ook een mooi product. U wekt uw eigen energie op en u kunt het vermogen van uw panelen, de opgewekte hoeveelheid stroom, het bespaarde bedrag en de CO2 reductie real time volgen met behulp van uw smartphone, PC of tablet.

 boeren schuur  

Samen investeren in duurzame energie

Steeds meer mensen weten inmiddels dat het bijzonder interessant is om op zonne-energie over te gaan. U bent bij ons aan het juiste adres; wij ontzorgen u volledig. We bespreken uw wensen en maken een doordacht ontwerp met een offerte. Ook kunnen we u direct de terugverdientijd vertellen. De Laat Solar Systems zorgt niet alleen voor aanschaf, installatie, monitoring en onderhoud; wij verzorgen ook de communicatie met uw netbeheerder en stroomleverancier. Tegenwoordig zijn zonnestroom installaties voor particulieren en VvE's vrijgesteld van BTW. Wil u meer weten over de mogelijkheden van zonne-energie? Als u ons uitnodigt, kunnen we direct bekijken of uw woning de mogelijkheid biedt om (deels) op zonne-energie over te stappen.

Hoe werkt zonnestroom?

De zon produceert 10.000 maal de totaal benodigde hoeveelheid energie per jaar en is een hernieuwbare en zuivere energiebron. Zonne-energie is de ecologisch verantwoorde oplossing voor de voorziening in onze energiebehoeften. Zonlicht wordt door zonnepanelen onmiddellijk omgezet in elektriciteit. (gelijkstroom) We gebruiken een omvormer (inverter) om deze gelijkstroom om te vormen tot bruikbare wisselstroom.

Top 5 zonnepanelen voordelen;

  1. Lagere energierekening.
  2. Goed voor het milieu.
  3. Tot wel 30 x hoger rendement t.o.v. spaargeld
  4. Onafhankelijker van de energieprijs en het energiebedrijf.
  5. Hogere waarde van uw huis.