Visie en missie

De Laat Solar Systems is opgericht in 2012 en realiseert succesvol particuliere en zakelijke projecten. Mijn achtergrond ligt in de wereld van de isolatie; ik ben ruim 20 jaar mede-eigenaar en directeur geweest van 'Isolatiebedrijf W. v.d. Hanenberg Beheer BV’. De stap naar een nieuwe uitdaging lag voor de hand en heeft goed uitgepakt. Ons bedrijf zet zich in voor een duurzame oplossingen voor energie, wat in meerdere opzichten tegemoetkomt aan mijn visie en missie.

Waarom ook bedrijven steeds meer overgaan op zonnestroom

Niet alleen gericht op duurzaam ondernemen, maar ook vanwege de fiscale voordelen, loont het voor bedrijven om te investeren in zonne-energie. U bespaart vanaf de eerste dag op uw energiekosten en zo ‘vergroent’ u uw bedrijf. De Laat Solar Systems heeft ruime ervaring met zowel grote als kleine zakelijke projecten. Door fiscale regelingen (investeringsaftrek en afschrijving) is het rendement van de investering in zonnepanelen voor onze zakelijke klanten hoog. Door de (lagere) netto aanschafkosten is de terugverdientijd doorgaans korter dan bij een particulier project.

Fiscaal voordeel

De Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheids Investeringsaftrek (KIA) zijn bedoeld om zakelijke investeringen in duurzame energie te bevorderen. In een persoonlijk gesprek kunnen wij u voorrekenen wat de optelsom van deze regelingen kan betekenen in uw specifieke situatie. Meer informatie vindt u op de site van De belastingdienst of op de site van RVO Nederland.

Subsidie SDE++ regeling

Duurzaamheid blijft hoog op de overheid-agenda staan. De CO2-uitstoot van Nederland moet in 2030 met 49% zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. En in 2050 met 95%. De nieuwe SDE++-regeling draagt hieraan bij. Met de verbreding van de SDE++ maken ook nieuwe CO2-reducerende technieken kans op subsidie. Meer informatie vindt u op de site van RVO Nederland.