Fiscale aftrekposten i.v.m. aanschaf zonnepanelen voor bedrijven.

E.I.A., K.I.A. 

Nu is de tijd om over te gaan op zonne-energie! Er gelden een aantal fiscaal interessante regelingen voor bedrijven, waardoor een terugverdientijd vanaf 2 -3 (!) jaar haalbaar is. Uiteraard kunt u op de eerste plaats de BTW terugvorderen.

Zonnepanelen komen in aanmerking voor de Kleinschaligheids Investeringsaftrek (K.I.A.). Deze aftrek mag gecombineerd worden met de E.I.A. (zie hieronder) Voor de K.I.A. geldt een extra aftrekmogelijkheid van 28% in het eerste jaar. (let op bij andere grote investeringen; voor K.I.A. geldt een maximum bedrag)

Met de Energie-investeringsaftrek (E.I.A.) kunt u het eerste jaar direct 45,5% (1-1-2023) van uw investering aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw normale afschrijving. Dit geldt voor zonnepanelen installaties met een vermogen vanaf 15kWp. (ca. 45 panelen) en een aansluiting op uw elektriciteitsnet van maximaal 3 x 80A. Er geldt een maximum aftrek van €. 750,- per kWp. geïnstalleerd vermogen.

U kunt uw zonnestroom installatie in 10 jaar afschrijven. Een fiscaal voordeel want u geniet minimaal 25 jaar voordeel van de installatie.

Staat uw onderneming op uw privé adres ingeschreven?

Er zijn interessante mogelijkheden om uw installatie (voor een deel) op naam van uw onderneming aan te schaffen en zo te profiteren van bovenstaande voordelen. (dit geldt wanneer u kunt aantonen dat minimaal 10% van de opgewekte energie "zakelijk" gebruikt gaat worden)

Wij volgen alle ontwikkelingen op de voet.

Mochten er lokale of regionale initiatieven zijn op het gebied van aanvullende subsidie dan zullen wij u dit direct melden.